Islamilainen valtio elää ja voi hyvin Euroopassa

"Euroopalla pian edessä uusi islamilainen terrorismiaalto radikalisoituneiden henkilöiden palatessa Eurooppaan, jota voidaan nimittää Isis 2.0:ksi"

Ulkomaat ti 03.12.2019 22:45

Islamilainen valtio elää ja voi hyvin Euroopassa.

Näin kuuluu Gatestone -instituutin vanhemman tutkijan, Soeren Kernin tuoreen, 2. joulukuuta päivätyn artikkelin otsikko.

Islamilainen valtio on ilmoittanut olevansa vastuussa 29. marraskuuta tapahtuneesta jihad-iskusta London Bridgen alueella, jossa pakistanilainen muslimi puukotti kaksi ihmistä kuoliaaksi ja haavoitti kolme muuta. Poliisi ampui myöhemmin epäillyn, 28-vuotiaan Usman Khanin, jonka taustalla oli aikaisempi tuomio terrorismiin liittyvästä rikoksesta.

Stoke-on-Trentista kotoisin oleva Khan oli tuomittu helmikuussa 2012 al-Qaidan nimissä juonitelluista jihad-hyökkäyksistä Lontoon pörssiin ja Stoken pubeihin, mutta myös jihad-koulutusleirin perustamisesta Pakistaniin. Hänet tuomittiin "määrittelemättömän pituiseen rangaistukseen", mikä merkitsi sitä, että häntä olisi voitu pitää vankilassa kauemmin kuin hänen alkuperäisen kahdeksan vuoden vähimmäismääräaikansa - kansalliselle turvallisuudelle aiheuttamansa vaaran vuoksi.

Tuomion antanut tuomari sanoi, ettei Khania pitäisi vapauttaa ennen kuin hän ei enää olisi uhka yhteiskunnalle. Tuomarin mukaan Khan ja hänen apulaisensa olivat suunnitelleet "vakavaa, pitkän tähtäimen terroristista hanketta", joka olisi voinut johtaa hirmutekoihin Iso-Britanniassa.

Huhtikuussa 2013 hovioikeus muutti kuitenkin tätä rangaistusta määräajaksi, joka oli kahdeksan vuotta. Nykyään kielletyn Al-Muhajiroun -ryhmän perustajajäsenen, Britannian vaarallisimman vihaa saarnaavan kiihkomuslimi Anjem Choudaryn henkilökohtainen ystävä ja "oppilas" Usman Khan vapautettiin vankilasta "valvottuun vapauteen" joulukuussa 2018, ennen tuomionsa päättymistä, suostuttuaan elektronisen seurantalaitteen käyttöön.

Khanin ennenaikainen vapauttaminen ja myöhemmät hyökkäykset saivat aikaan konservatiivien ja työväenpuolueen välille riitaa väkivaltarikollisten vankeusrangaistusten lyhentämiskäytännöstä. Iso-Britannian pääministeri Boris Johnson korosti, ettei terroriteoista tuomittuja henkilöitä pitäisi päästää lainkaan ennenaikaiseen vapauteen.

Samaan aikaan Saksan viranomaiset ovat pidättäneet kolme islamilaisen valtion jäsentä, joiden väitettiin suunnitelleen räjähtein ja ampuma-asein tehtyä hyökkäystä Frankfurtin Reinin-Mainin alueelle. Syyttäjien mukaan miehet olivat halunneet tappaa mahdollisimman monta "vääräuskoista".

Tämä rikossuunnitelma - ja muut samankaltaiset, joita on viime kuukausina estetty - osuu samaan aikaan, kun Turkin hallitus on alkanut palauttaa kotimaahansa islamilaisten ryhmien kanssa Syyriassa ja Irakissa taistelleita eurooppalaisia muslimeja.

Tarkkailijat varoittavat, että vaikka islamilainen valtio on "voitettu" Lähi-idässä, se on edelleen vakava vaara Euroopalle.

Yli 150 saksalaista poliisia teki 12. marraskuuta Offenbachissa kolmeen huoneistoon ratsian ja pidättivät 24-vuotiaan makedonian-saksalaisen sekä kaksi Turkin kansalaista, joiden iät olivat 21 ja 22 vuotta. Frankfurtin syyttäjä Nadja Niesen kertoi, että 24-vuotias oli pääepäilty ja että poliiseilla "on todisteita siitä, että 24-vuotias on hankkinut kemikaaleja räjähteiden valmistamista varten".

"Miehiä syytetään suunnitelmasta tehdä uskonnollisesti motivoitu rikos Reinin-Mainin alueella räjähteillä tai ampuma-aseilla tappaakseen niin monta vääräuskoista kuin mahdollista.

Viikkoa myöhemmin, 19. marraskuuta, Saksan poliisi pidätti 26-vuotiaan syyrialaismuslimin hänen asunnossaan Berliinin Schönebergin alueella. Saksassa vuodesta 2014 ollut mies työskenteli Berliinin peruskoulussa siivoojana. Hän oli ollut erityistarkkailussa ainakin kolmen kuukauden ajan Saksan viranomaisten saatua vihjeen "ystävällismieliseltä ulkomaiselta tiedustelupalvelulta". Poliisin mukaan mies oli hankkinut kemikaaleja valmistaakseen räjähteitä "tappaakseen mahdollisimman monta ihmistä".

Edellä mainitut Frankfurtin ja Berliinin muslimien suunnittelemat salahankkeet ovat kahdeksas ja yhdeksäs jihadi-isku tässä järjestyksessä, jotka Saksan poliisi on maassa estänyt - sen jälkeen kun kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut tunisialainen turvapaikanhakija Anis Amri murhasi 12 ihmistä törmäämällä rekka-autolla väkijoukkoon Berliinin joulumarkkinoilla joulukuussa 2016.

Turkin sisäministeri Süleyman Soylu ilmoitti 4. marraskuuta, että Turkki aloittaisi vangittujen islamilaisen valtion taistelijoiden palauttamisen takaisin heidän kotimaihinsa - vaikka heidän Euroopan kansalaisuutensa peruutettaisiin:

"Maailma on keksinyt nyt uuden konstin: peruuttaa heidän kansalaisuutensa. He sanovat, että heitä olisi syytettävä siellä, missä heidät on saatu kiikkiin. Arvelen tämän olevan uudenlainen kansainvälinen oikeus. Tätä ei voida hyväksyä.

Lähetämme takaisin käsissämme olevat Daeshin (islamilaisen valtion) jäsenet omiin maihinsa riippumatta siitä, peruutetaanko heidän kansalaisuutensa tai ei."

Ainakin 1 200 islamilaisen valtion taistelijaa - mukaan lukien monia länsimaista - on pidetty vangittuina Turkin vankiloissa. Turkin joukot ovat vanginneet toiset 287 muslimijihadistia vähintään 20 eri maasta sen jälkeen kun hyökkäys aloitettiin 9. lokakuuta Syyrian demokraattisia voimia (Syrian Democratic Forces, ​​SDF) vastaan Syyrian koillisosassa.

Saksalaisen Deutsche Presse-Agentur -uutistoimiston mukaan noin 100 saksalaista islamilaisen valtion kannattajaa uskotaan olevan pidätettynä Turkissa. Saksan sisäministeriö totesi, että vaikka Turkin hallussa olevien muslimien henkilöllisyyttä ei tiedetä, heiltä ei voi evätä pääsyä Saksaan, jos he todellakin ovat Saksan kansalaisia.

Saksan hallituksen tiedottaja Armin Schuster väitti, että saksalaiset palaavat muslimijihadistit eivät ole "vakavia tapauksia", ja varoitti "tiedotusvälineiden lietsomasta hysteriasta". Hän selitti: "He eivät osallistuneet taisteluihin. Heitä ei tulla panemaan vankilaan, mutta heitä on seurattava."

Turkki aloitti 11. marraskuuta virallisesti islamilaisen valtion vankien palauttamisen länteen karkottamalla saksalaisen, amerikkalaisen ja tanskalaisen.

Turkki "kotiutti" 14. marraskuuta kahdeksan islamilaisen valtion taistelijaa: seitsemän saksalaista ja yhden britin. Yhtä miehistä, saksalais-irakilaista seitsenhenkisen perheen isää, nimeltään Kanan B:tä syytettiin islamilaisen valtion jäsenyydestä, mutta Saksan viranomaiset antoivat miehen ja hänen perheensä palata kotiinsa Ala-Saksiin. He sanoivat, että vaikka hän on islamistisen salafistiliikkeen jäsen, he eivät usko, että hän on koskaan liittynyt islamilaiseen valtioon.

15. marraskuuta saapui puolestaan Frankfurtiin lennolla Istanbulista kaksi naisjihadistia.

Saksan viranomaiset pidättivät 21-vuotiaan Nasim A:n, jonka syntyperä on somalialainen. Hän muutti Saksasta Syyriaan alaikäisenä vuonna 2014 ja saksalaisten tutkijoiden mukaan meni naimisiin jihadi-taistelijan kanssa vuoden 2015 lopulla. Saatujen tietojen mukaan Saksan viranomaiset haluavat syyttää häntä islamilaisen valtion tukemisesta. Toiselta naiselta, 27-vuotiaalta Heida R:ltä, otettiin sormenjäljet, mutta hänet vapautettiin, koska hän ilmoitti osallistuneen deradikalisointiohjelmaan.

Samoihin aikoihin Saksan ylempi hallintotuomioistuin (OVG) Berliinin-Brandenburgissa päätti 7. marraskuuta, että Saksan on palautettava kolme lasta ja heidän islamilaiseen valtioon hurmioituneen muslimiäitinsä. Saksan ulkoministeriö oli ilmoittanut olevansa valmis palauttamaan lapset, mutta vedoten kansalliseen turvallisuuteen liittyviin riskeihin se kieltäytyi tuomasta takaisin äitiä. Nainen saapui islamilaisen valtion valvomaan osaan Syyriaa vuonna 2014 kahden vanhemman lapsen kanssa - kolmas lapsi syntyi siellä. OVG totesi päätöksessään, että nyt 8-, 7- ja 2-vuotiaat lapset olivat traumatisoituneita ja tarvitsisivat äitiään kotiuttamisensa jälkeen kurdien johtamasta Al-Holin "pakolaisleiristä" Pohjois-Syyriassa.

Oikea Media on kertonut kesäkuussa 2019 naisten yhä keskeisemmästä asemasta islamilaisen valtion rakentamisessa, jonka vahvistaa Euroopan unionin poliisiviraston, Europolin kesäkuussa julkaisema raportti, jossa oli tutkittu naisten roolia Isisissä vuosina 2014–2018:

"Naisjihadistit ovat yhtä motivoituneita ideologisesti kuin heidän mieskollegansa."

Naisjihadistit eivät näe länsimaita "kotinaan", vaan vihollisen maaperänä, joka heidän täytyy valloittaa jatkamalla verisen jihadin lietsomista kansalaisia vastaan - heti kun he ovat päässeet takaisin ja hoidettuaan menestyksekkäästi "uhrin roolinsa".

Saksan oppositiopuolueet ovat suhtautuneet kriittisesti siihen, että hallitus ei ole pystynyt vastaamaan jihadistien kotiuttamisongelmaan aikaisemmin. Vapaan demokraattisen puolueen (FDP) varajohtaja Stephan Thomae totesi, että Berliinillä ei ole juuri muuta mahdollisuutta kuin hyväksyä toisen maan karkottamat Saksan kansalaiset:

"Hallitus on paennut loputtomiin jo pitkän aikaa eikä ole halunnut olla missään tekemisissä näiden tapausten kanssa. Nyt he saavat maksaa siitä. Olisi ollut parempi, jos hallitus olisi ottanut Turkkiin yhteyttä paljon aikaisemmin keskustellakseen tällaisista prosesseista."

Gatestone -instituutin vanhempi tutkija Soeren Kern on tehnyt ansiokkaasti ja laajasti selkoa artikkelissaan islamilaiseen valtioon liittyvistä kytköksistä Iso-Britannian ja Saksan lisäksi myös Itävallassa, Tanskassa, Ranskassa, Italiassa, Alankomaissa, Norjassa, Espanjassa ja Sveitsissä.

Norjan sisäministeriön mukaan noin 100 Norjan kansalaisen tai asukkaan uskotaan matkustaneen Syyriaan ja Irakiin liittyäkseen islamistisiin ryhmiin. Arviolta 20 on edelleen Lähi-idässä.

Norjan oikeusministeriö laati toukokuussa 2019 direktiivin, jolla estettiin Norjassa oleskelevia ulkomaalaisia, jotka ovat liittyneet islamilaiseen valtioon, palaamasta Norjaan.

"Nämä ihmiset aiheuttavat vakavan turvallisuusuhkan yhteiskunnallemme ja arvoillemme", Edistyspuoluetta edustava oikeusministeri Jøran Kallmyr sanoi.

"He eivät tule takaisin Norjan auttamana. Se on täysin varmaa."

Kallmyr lisäsi, että vaikka islamilaisen valtion taistelijoiden orpojen norjalaislasten sallitaan palata takaisin, hallitus peruuttaa oleskeluluvat Norjasta matkustaneiden islamilaisen valtion jäseniltä.

13. syyskuuta Kallmyr ilmoitti, että 15 islamilaisen valtion muslimijihadistia, joilla on Norjan oleskelulupa, on karkotettu pysyvästi Norjasta:

"Nämä ovat pääasiassa islamilaisen valtion taistelijoita ja äitejä, jotka ovat matkustaneet pois maastamme liittyäkseen islamilaiseen valtioon. He ovat olleet ulkomailla yli kaksi vuotta Norjasta lähtemisensä jälkeen. Sitten turvapaikkalainsäädäntö avataan niin, että oleskelulupa voidaan peruuttaa. Jos he saapuvat Schengen-alueelle, heidät tullaan pidättämään maahanmuuttolain rikkomisesta."

Oikea Media uutisoi 18. lokakuuta Tanskan aikomuksista peruuttaa kansalaisuus tanskalaisilta Isis-taistelijoilta.

Tanskan viranomaisten arvion mukaan vähintään 158 ihmistä Tanskasta on liittynyt jihadistiryhmiin Syyriassa tai Irakissa - noin 27 on edelleen konfliktialueella.

Tanskan sosiaalidemokraattinen pääministeri Mette Frederiksen ilmoitti 14. lokakuuta nopeutetusta lainsäädännöstä, jolla Tanskan kansalaisuus poistettaisiin ulkomaille jihadistiryhmiin lähteneiltä Isis-taistelijoilta, joilla on kaksoiskansalaisuus:

”Nämä ovat ihmisiä, jotka ovat kääntäneet selkänsä Tanskalle ja taistelleet väkivalloin demokratiaa ja vapautta vastaan. He muodostavat uhkan meidän turvallisuudelle. He eivät ole tervetulleita Tanskaan.

Hallitus tulee siksi tekemään kaiken mahdollisen estääkseen heitä palaamasta Tanskaan."

Tanskan ulkoministeri Jeppe Kofod totesi 17. marraskuuta, että Tanska keskeyttäisi konsuliavun antamisen kansalaisilleen, jotka ovat matkustaneet ulkomaille taistelemaan islamistiryhmiin:

"Emme ole mitään velkaa ulkomaalaisille taistelijoille, jotka lähtivät Syyriaan ja Irakiin taistelemaan islamilaisen valtion puolesta. Siksi puutumme nyt ulkomaalaistaistelijoiden mahdollisuuteen saada ulkoministeriön ja Tanskan ulkomailla sijaitsevien edustustojen konsuliapua."

Ruotsista arvellaan lähteneen taistelemaan ulkomaille etenkin Isisin riveihin 300 kansalaista, joista noin 150 on palannut takaisin Ruotsiin.

Suomesta on matkustettu Syyrian ja Irakin konfliktialueelle vuodesta 2012 lähtien, joidenkin arvioiden mukaan lähtijöitä on ollut 80 kansalaista, joista noin 20 on kuollut ja 20 palannut Suomeen.

Amerikkalainen Vice News -uutissivusto julkaisi 22.8.2017 artikkelin, jossa mietittiin, miten on mahdollista, että maailman turvallisimmaksi julistettu maa, Suomi, "tuottaa" suhteellisesti kaikkein eniten terroristijärjestö Isisin riveihin liittyneitä ulkomaalaistaistelijoita.

Toukokuun lopulta lähtien on käyty kiivasta keskustelua puolesta ja vastaan Suomen suunnitelmista kotiuttaa suomalaislapsia ja heidän äitejään Isis-taistelijoiden leireiltä Syyriasta.

Al-Holin Isis-leirillä väitetään olevan 44 suomalaista, 11 naista ja heidän 33 lastaan.

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) on junaillut konsulikyytiprojektia Al-Holin pakolaisleiriltä tulevien suomalaisten kotiuttamiseksi jo pitkään kansalaisilta täysin pimennossa ja hallituksen vastuuministerien vakuutellessa, ettei mitään tällaisia suunnitelmia ole olemassa. Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistöä on informoitu asiasta, vaikka Niinistön mukaan "hän ei ole tällaista tietoa saanut".

Helsingin Sanomat paljasti maanantaina, että koko Suomen hallitus on syksyn mittaan edistänyt salaisia järjestelyjä, jonka tarkoituksena oli hakea Syyriassa al-Holin leirillä olevia naisia ja lapsia takaisin Suomeen - siitä huolimatta, että suojelupoliisi pitää "pakolaisleirin" naisia ja mahdollisesti myös lapsia turvallisuusuhkana Suomelle.

Hämärä puuhastelu, ”Operaatio Korpi” -nimellä kulkenut suunnitelma, paljastui Ilta-Sanomien kerrottua maanantaina, että ulkoministeri Pekka Haavisto olisi yrittänyt painostaa ulkoministeriön konsulipäällikköä tuomaan Syyrian al-Holin pakolaisleirin suomalaislapset Suomeen "konsulikyydillä", minkä jälkeen ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikko (ps) vaati Haavistolta asiasta selvitystä.

Valiokunnan enemmistön mielestä Haaviston selvitys oli riittävä, mutta valiokunnan puheenjohtaja Mika Niikko (ps) oli henkilökohtaisesti eri mieltä asiasta.

"Oleellisin kysymys on, minkä tähden valiokunta jätettiin informoimatta operaatiosta, joka on käynnissä tälläkin hetkellä", Niikko totesi.

Perussuomalaiset varoittivat aikeista jo elokuussa ja perussuomalaisten puoluesihteeri Simo Grönroos on twiitannut Pekka Haaviston tekevän kaikkensa, että Isis-lapset saataisiin Suomeen:

"Suunnitelmaan kuuluu saletisti, että isis-vaimot tulisivat perässä. Olisipa meillä hallitus, joka keskittyisi samalla tarmolla suomalaisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseen", Grönroos kiteytti.

Kansainvälisen rikospoliisijärjestö Interpolin pääsihteeri Jürgen Stock varoitti jo lähes vuosi sitten, että Euroopalla voi olla pian edessä uusi islamilainen terrorismiaalto radikalisoituneiden henkilöiden palatessa Eurooppaan, jota hänen mukaansa voidaan nimittää Isis 2.0:ksi:

"Suuri osa näistä epäillyistä terroristeista tai niistä, joilla on yhteydet terroristiryhmiin tukijoina, joutuvat ehkä kahdeksi tai viideksi vuodeksi vankilaan. Koska heitä ei ole tuomittu konkreettisesta terrori-iskusta, vaan vain terroritekojen tukemisesta, heidän tuomionsa eivät ehkä ole niin ankaria.

Eri puolilla maailmaa, Euroopassa, mutta myös Aasiassa, tämä ensimmäisten kannattajien sukupolvi vapautetaan parin seuraavan vuoden aikana. He voivat taas olla osa terroristiryhmää tai niitä, jotka tukevat terroristista toimintaa."

Islamilaisen valtion kymmenillä kielillä tuotetut sadat artikkelit, videot ja kuvat osoittavat, että ryhmän suomenkieliset kannattajat pyrkivät välittämään järjestön viestejä kotimaiselle yleisölle.

Koska osa vierastaistelijoista on jo palannut Suomeen, he luonnollisesti edistävät jihadistista liikehdintää. Ilmiö sitoo Suomen entistä tiukemmin osaksi länsimaissa ilmenevää synkkää trendiä "maailmanlaajuisena jihadin taisteluareenana", jossa kristittyjen ja muiden ”vääräuskoisten” alistaminen ja tappaminen on oikeutettua.

Erilaisilla jihadistisivustoilla kannustetaan vuodattamaan "vääräuskoisten" verta selvällä Suomen kielellä.

Yhdessä käännösartikkelissa kehotetaan hyökkäämään ”vääräuskoisten” päälle ja kaikki ovat vapaata riistaa:

”Tämä sisältää liikemiehen taksissa matkalla töihin, nuorison harrastamassa liikuntaa ja vanhan miehen jonottamassa ostaakseen voileivän.”

”Kauhun kylväminen kaikkien vääräuskoisten sydämiin on muslimin velvollisuus.”

”Kuinka vääräuskoiset voivat unelmoidakaan turvallisuudesta, samalla, kun muslimit kärsivät ja Allahin laki on pilkaten korvattu ihmisten tekemällä demokratian luonnonoikulla?”

Puhumattakaan itäsuomalaisesta paikallislehdestä varastetusta kuvasta, jossa mieshenkilö kävelee syksyisen metsikön laidalla ja kuvatekstissä lukee:

”Siispä älkää antako edes sauvakävelijän kävellä kotiinsa asti.”

 

 

Tytti Salenius ti 03.12. 22:45

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

EU-vaaleista Suomessa, Virossa ja vähän muualla

ma 10.06. 11:03

Juha Ahvio

Konservatiivinen käänne haastaa utopiaglobalismin

la 08.06. 22:26

Tapio Puolimatka

Sota Venäjää vastaan ei ole shakkipeliä vaan kansan tuho

la 25.05. 08:02

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05. 00:58

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

videot